Historien bag Nyborg Kampdagene


Union failed to deliver its equipment in accordance with its Contract obligations

Nordiske Kampdage - Knights of the Nothern Kingdom

Historien bag Nordiske Kampdage

Nyborg Slot blev grundlagt i 1170′erne og var helt frem til moderne tid et militært og strategisk vigtigt anlæg – først som middelalderligt borganlæg og siden som fæstning. Borgens storhedstid var uden tvivl perioden fra 1170 og frem til 1560. Her mødtes det danske parlament – Danehoffet – og borgen dannede rammen om tronarvingernes og kongernes hof. Når stormændene og kongerne mødtes har de haft følger af svende og krigere med sig. Som sædvanlig trænede og underholdt de med deres våbenkunst og krigslege, der skulle forberede dem til når det virkeligt gjaldt.

Nyborg Kampdage blev afholdt første gang i 2009, og blev gjort officielt internationalt i 2011. Markedet har siden begyndelse været båret af frivillige kræfter med økonomisk og ressourcemæssig støtte fra Nyborg Slot. Markedet er et årligt forum for forskning, formidling og træning i middelalderlig kamp. Målet er at skabe en scene, hvor aktører og forskere med samme glødende interesse for at vide mere om og formidle middelalderens historie, kan udveksle erfaringer og blive klogere på det hele – både forskningen og den praktiske udførelse.


I 2017 skifter markedet navn til Nordiske Kampdage - Knights of the Northern Kingdom. Da der bliver lagt mere focus på den nordiske middelalder historie.

Copyright © All Rights Reserved